Restauratie

Verrassingen

Woont u in een oud huis of heeft u een oud huis gekocht dat toe is aan een renovatie? Niet alleen voor de verbouwing ervan kunt u bij ons terecht, maar ook voor het restaureren van bijvoorbeeld oude plafonds en pleisterwerken. Het leuke van oude huizen is vaak dat ze verrassingen herbergen onder de plafonds of stucwerk.

 

Herstellen

De markt voor het maken of herstellen van oude plafonds begint langzamerhand weer te groeien. Oude stijlen die bijvoorbeeld onder een verlaagd plafond waren verdwenen of niet zijn onderhouden en veel gebreken vertonen, worden weer hersteld. Wanneer een plafond hersteld moet worden, overlegt de stukadoor met de opdrachtgever om te kijken of de schade door middel van restauratietechnieken verholpen kan worden. Het bepalen van de schade, hier een oplossing voor bedenken en deze oplossing vervolgens toepassen op het te restaureren object vraagt vakbekwaamheid en expliciete kennis over verschillende materialen en technieken.

 

Gespecialiseerd

In de afgelopen jaren heeft Harteveld Totaal Bouw Installatie diverse herstelwerkzaamheden mogen uitvoeren. Hierdoor hebben wij veel ervaring met het herstellen, restaureren en ook aanbrengen van sierplafonds. In samenwerking met vakmensen die de kennis en uitvoering van de oude technieken perfect beheersen, bereiken wij een prachtig eindresultaat.

 

Ook modern

Een klassiek plafond dat is afgewerkt met lijsten en ornamenten is typerend voor oude en statige herenhuizen, maar dat betekent niet dat een dergelijk plafond in nieuwbouwhuizen niet tot zijn recht komt. Juist in nieuwe huizen komen de laatste jaren gespoten plafonds met een betonnen wandafwerking veel voor. De mogelijkheden wat betreft het aanbrengen van lijsten en/of ornamenten vereisen wel kennis en vakbekwaamheid. Harteveld Totaal Bouw Installatie onderscheidt zich op dit gebied door te werken met de beste materialen en de benodigde vakkennis. Indien u meer informatie wenst over plafondafwerkingen met lijsten en ornamenten kunt u contact met ons opnemen voor eerlijk advies op maat.